pekmez.gen.tr
pekmez
Sosyal Medyada Paylaş
Hamilelikte Pekmez Tüketimi
Karpuz Pekmezi
Tahin Pekmez Kaç Kalori
Aç Karnına Pekmez
Dut Pekmezi Kilo Aldırırmı
Pekmez Limon Karışımı
Dut Pekmezinin Faydaları
Pekmez Süt Karışımı
Ancora Pekmez
Pekmez Bozulur Mu
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları
Dut Pekmezi
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Siyah Pekmez
Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi
Bal Pekmez
Andız Pekmezi Zararları
İncir Pekmezi Nasıl Yapılır
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Kavun Pekmezi Nasıl Yapılır
Pekmezin Zararları
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Hangi Pekmez Kan Yapar
Kiraz Pekmezi
Tahin Pekmez
En İyi Pekmez Hangisi
Keçiboynuzu Pekmezi
Pekmez Kan Yaparmı
Ardıç Pekmezi
Koyu Pekmez
Organik Pekmez
5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Yoğurt Pekmez Karışımı
Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir
Tüm Sayfalar >>









Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları, Halk arasında keçiboynuzu olarak isimlendirilen  harnupun, sağlıklı ve dengeli beslenmede çok önemli bir yeri vardır. Çok düşük oranda yağ içerir. Düşük kaloriye sahip olması çok büyük bir avantaj sağlamaktadır çünkü bu sayede kilo alırım korkusu ile tüketmekten uzak kalanlar gönül rahatlığı ile bu pekmezi tüketebilirler. Ancak uzmanlar özellikle diyabet yani şeker hastalığı olanların bu pekmezi tüketmemeleri gerektiğini belirtmektedirler. Yenildiği zaman insanı uzun zaman tok tutar. Burada kanser ve iktidarsızlık gibi çok önemli iki sağlık sorununa düşman olan keçiboynuzu hakkında kısa bilgiler bulacaksınız.

Keçiboynuzu yani harnup bitkisinin meyvelerinin içeriğinde bulunan gallik asiti insan sıhhati üstünde o kadar çok fazla miktarda fayda içeren olan bir maddedir ki, insan yaşamında bu maddelerin ehemmiyeti öğrendiği zaman mutfağından keçiboynuzunu ve pekmezini yoksun etmek istemiyor. Gallik asit çok fazla miktarda istikametli bir maddedir. Bu maddenin anlatılan bu özelliklerini artıran ve destek eden keçiboynuzunda yer alan promotor maddelerdir.

Keçiboynuzu pekmezinin sağladığı yararlar

1kg. pekmezde;

  • 8069 mg. Potasyum 
  • 698 mg. Kalsiyum
  •  565 mg. Fosfor
  • 147 mg. Sodyum
  •  383 mg. Magnezyum
  • 3,54 mg. Demir
  •  2,4 mg. Bakır
  •  3,2mg. Çinko
  • 3,9mg. Manganez  yer alır
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları

Kalsiyum içeriği açısından çok fazla zengindir. İçindeki E vitamini sayesinde; öksürük, grip, kemik erimesi ve anemi durumlarında vücuda yardım eder. Balgam söktürmeye, göğsü yumuşatmaya, bronşları açmada gösterişli. Sigara tiryakilerine yararlıdır ve soluk darlığına karşın vücuda yardım eden olabilir. Yüksek olmamış selüloz tesiri ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşın vücuda yardım eden oluyor. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini karşılar Bağırsak kurdu, tenya, solucan benzeri bağırsak parazitlerini temizliyor. Mideye güç veriyor. Yüksek mineral ve vitamin muhtevası ile de diş ve diş etleri üstünde çok fazla miktarda pozitif tesirleri yer alıyor. Yüksek natürel şekerler, servet sahibi durumda olan mineraller ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) muhtevasıyla natürel güç ve besin kaynağıdır. Yüksek sodyum ve potasyum muhtevası yardımıyla kan basıncı, karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarında vücuda yardım eden oluyor.  Kalp rahatsızlıklarında natürel destekleyici bir meyve. İnsanlığın korkutan rüyası akciğer kanserini %90 oranında tedbire gücüne sahip. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atıyor. Keçiboynuzunun rastgele bir yan tesiri yer almıyor .

Hem besleyici hem bir de besin değeri durumda olan keçiboynuzudur. Astım, alerjik astım, alerjik soluk darlığı, akciğer kanserini önleyici tesiri var. Akciğer ödemini yok edici ve meni sayısını artırıcı ve balgam söktürücü olarak pozitif nitelikleri yer alıyor. Natürel harnup pekmezinde yer alan o harika damak tadı değişerek ağızda burukluk kıvamında koyuluk pelteleşme görülebilir. Pekmezde yer alan bu anlık değişikliğin nedeni keçiboynuzu ham maddesi kırıldıktan hemen ardından kıtır olarak bekletilmeden anında imalat yapılmasıdır. Harnup kırıldıktan hemen ardından bir süre bekletilip imalata geçilmesi en iyisidir. O vakit pelteleşme görülmez. Benzer sürede tamamı ile natürel olarak üretilmiş durumda olan harnup pekmezi çok soğukların tesiri ile koyulaşabilme özelliğindedir. Koyulaşmış durumda olan pekmez cam kavanozda oda sıcaklığında normal halini alır.

Yayınlanma Tarihi : 23.08.2015 02:51:42

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva, yapımı çok kolay ve yemesi de çok güzel olan sağlıklı ve enerji kaynağı bir tatlı türüdür. Özellikle pekmezin faydaları da düşünülürse özellikle kış aylarında bol, bol yapılarak tüketilmesinin çok faydalı olacağını...

Hamilelikte Pekmez

Hamilelikte pekmez, bilindiği üzere hamilelik dönemi, bayanların en özel ve en dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.  Çünkü Cenabı Allah'ın kadınlara emanetleri kısacası can içinde canı barındırdıkları dönemi kapsar. Mucizevi şeki...

Bebekler İçin Pekmez

Bebekler İçin Pekmez: Pekmezler ağırlıklı olarak üzümlerden olabilceği gibi dut, incir erik gibi besinlerden elde edilerek yapılmaktadır. Bebekler için pekmez vermeden önce dikkat etmeniz gereken husus ise bebeğinizin bu besinlere...

Pekmez Neye İyi Gelir

Pekmez neye iyi gelir, daha çok kış aylarında akla gelen pekmez, aslında yüzyıllardır bilinmekte ve hak ettiği değeri yeni yeni bulmaya başlamıştır. Son yıllarda uzmanlar pekmezden sıkça bahsetmekte ve her fırsatta faydalarına değ...

Ayva Pekmezi

Ayva Pekmezi; Ayva pekmezi hem lezzetli hem de yarar sağlayan bir tatlı türüdür. Sağlık açısından günümüzde çok fazla tüketilmektedir. Her yaşta tüketilmesi ayrı bir derde deva olmaktadır. Yaprağı ve çekirdeği bile kozmetik ve ila...

Üzüm Pekmezi

Üzüm Pekmezi, siyah üzümden elde edilen ve bütün yaş gruplarında çeşitli olumlu etkileri olan faydalı bir şuruptur. Siyah üzümün  içerdiği maddeler içinde en önemli ve faydalı olanı resveratrol maddesidir. Üzümün kabuğunda bulunan...

Doğal Pekmez

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin...

Pekmez Helvası

Pekmez helvası: Pekmez helvası Anadolu' nun birçok yöresinde yapılan hafif ve besin değeri  yüksek olan bir tatlıdır. Pekmez tatlısı daha çok soğuk kış günlerinde yenmesi tavsiye edilir. Yapılması da oldukça pratiktir. Pekmez helv...

Pekmez Nasıl Yapılır

Pekmez nasıl yapılır, pekmez hemen herkes tarafından oldukça sevilen ve bir çok hastalığa faydası olan besin değeri yüksek kan yapıcı özelliğe sahip ve çok tüketilen bir gıdadır. Üzüm pekmezi yaparken üzümlerin ince kabuklu olması...

Siyah Pekmez

Siyah Pekmez, tut, üzüm, şeker pancarı, andız meyveleri gibi çeşitli ham maddelerin standart işlemlerden geçerek homojen hale getirilmesiyle yapılan doğal bir şuruptur. Tat ve kıvam seçme konusunda farklı zevkler doğrultusunda kiş...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pekmez, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Temmuz - 2017