pekmez.gen.tr
pekmez
Sosyal Medyada Paylaş
Hamilelikte Pekmez Tüketimi
Karpuz Pekmezi
Tahin Pekmez Kaç Kalori
Aç Karnına Pekmez
Dut Pekmezi Kilo Aldırırmı
Pekmez Limon Karışımı
Dut Pekmezinin Faydaları
Pekmez Süt Karışımı
Ancora Pekmez
Pekmez Bozulur Mu
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları
Dut Pekmezi
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Siyah Pekmez
Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi
Bal Pekmez
Andız Pekmezi Zararları
İncir Pekmezi Nasıl Yapılır
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Kavun Pekmezi Nasıl Yapılır
Pekmezin Zararları
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Hangi Pekmez Kan Yapar
Kiraz Pekmezi
Tahin Pekmez
En İyi Pekmez Hangisi
Keçiboynuzu Pekmezi
Pekmez Kan Yaparmı
Ardıç Pekmezi
Koyu Pekmez
Organik Pekmez
5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Yoğurt Pekmez Karışımı
Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir
Tüm Sayfalar >>









Pekmez Nasıl Yapılır

Pekmez nasıl yapılır, pekmez hemen herkes tarafından oldukça sevilen ve bir çok hastalığa faydası olan besin değeri yüksek kan yapıcı özelliğe sahip ve çok tüketilen bir gıdadır. Üzüm pekmezi yaparken üzümlerin ince kabuklu olmasına özen gösterilir. Ayrıca üzümler olğun olmalıdır ki çekirdeklerinden kolay ayrılabilsin. Bu nedenle ilk önce en doğru üzümü bulmak gerekir. Üzümler öncelikle yeteri olğunluğa gelince hasat edilir. Üzümlerin üzerinde tozlar toprak kalıntıları veya tarımsal ilaçlar bulunur. Bu maddelerden üzümleri temizlemek için üzümler iyice yıkanır. Büyük kaplara alınır ve bir sürede sirkeli suda bekletilir. Böylelikle bu kalıntılar iyice temizlenir.

Yıkama esnasında üzümün şeker ve şırasında bir miktar azalma olabilir. Bu nedenle Yıkama esnasında dikkatli davranmak gerekir üzümler çok ezilmeden hasar görmeden yıkanırsa bu kayıp en aza indirilir. Yıkama işleminden sonra üzümler tek tek tanelenir. Sap ve çöp kısımları ayrılır. Üzümler ezilmeye hazırdır. Büyük fabrikalarda bunlar için özel ezme aletleri falan vardır ve bu aletler kullanılarak yapılır ama evde yapılacak ise insanlar güç kullanarak ezmeye çalışırlar. Üzümler makinada veya elle bir güzel ezilir. Fakat içerisinde sap falan olmamasına çok dikkat edilir. Aksi halde pekmezin tadını bozacaktır. Ezme işlemide sona erince sırada presleme işlemi vardır presleme esnasında renk kararması oluşabilir bunu önlemek için asit katılımı yapılabilir. Daha sonra durultma işlemi yapılır ve bu işlem için farklı maddeler kullanılır fakat ülkemizde doğal olan pekmez toprağı konulur. 

Pekmez Nasıl Yapılır
Pekmez nasıl yapılır, tüm bu işlemler yapıldıktan sonra dört beş saat kadar dinlendirilmesi gerekir ki içerisinde tortu falan oluşursa bunlar pekmezden ayrıştırılsın. Dört beş saat geçtikten sonra pekmez süzülerek kaynatma kazanına alınır dibindeki tortuların girmesi engellenmeye çalışılır. Kaynatma kazanlarında koyulaşması için beklenir. Pekmezin olup olmadığı kıvamına bakılarak belirlenir çok cıvık olmayan koyu bir kıvamda olmalıdır. Kazanda kaynatma işlemi yaparken üzerinde köpükler birikir bunları bir kepçe yardımıyla almak gerekir bu hem pekmezin tadını hem de rengini bozar o nedenle hiç bırakmadan hepsi alınmalıdır. Kıvamından tam emin olamadıysanız bir kaşıkla düz bir tabağa damlatın ve boncuk gibi kalıyor dağılmıyorsa tamamdır. Yoksa biraz daha beklemesi gerekir. Kıvamına tamam olan pekmez dinlenmeye ve soğumaya alınmalıdır. Soğutma işlemi de tamamlanınca ambalajlara kavanozlara alınır. Pekmez eğer evde yapılacak ise ölçü olarak altı kilo üzüme üç tatlı kaşığı kadar pekmez toprağı katılarak yapılır. Oran bu şekildedir miktara göre arttırılabilir ya da azaltılabilir.

Yayınlanma Tarihi : 25.08.2015 06:39:15

Pekmez Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Pekmez Nasıl Yapılır"


İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva, yapımı çok kolay ve yemesi de çok güzel olan sağlıklı ve enerji kaynağı bir tatlı türüdür. Özellikle pekmezin faydaları da düşünülürse özellikle kış aylarında bol, bol yapılarak tüketilmesinin çok faydalı olacağını...

Siyah Pekmez

Siyah Pekmez, tut, üzüm, şeker pancarı, andız meyveleri gibi çeşitli ham maddelerin standart işlemlerden geçerek homojen hale getirilmesiyle yapılan doğal bir şuruptur. Tat ve kıvam seçme konusunda farklı zevkler doğrultusunda kiş...

Hamilelikte Pekmez

Hamilelikte pekmez, bilindiği üzere hamilelik dönemi, bayanların en özel ve en dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.  Çünkü Cenabı Allah'ın kadınlara emanetleri kısacası can içinde canı barındırdıkları dönemi kapsar. Mucizevi şeki...

Pekmez Neye İyi Gelir

Pekmez neye iyi gelir, daha çok kış aylarında akla gelen pekmez, aslında yüzyıllardır bilinmekte ve hak ettiği değeri yeni yeni bulmaya başlamıştır. Son yıllarda uzmanlar pekmezden sıkça bahsetmekte ve her fırsatta faydalarına değ...

Bebekler İçin Pekmez

Bebekler İçin Pekmez: Pekmezler ağırlıklı olarak üzümlerden olabilceği gibi dut, incir erik gibi besinlerden elde edilerek yapılmaktadır. Bebekler için pekmez vermeden önce dikkat etmeniz gereken husus ise bebeğinizin bu besinlere...

Boynuz Pekmezinin Faydaları

Boynuz pekmezinin  faydaları, Boynuz pekmezi insan vücuduna sayısız fayda sağlayan zengin içerikli bir pekmez çeşididir. Boynuz pekmezi keçiboynuzundan elde edilir. Keçiboynuzu baklagiller ailesinin bir üyesidir ve Akdeniz iklimin...

Pekmez Helvası

Pekmez helvası: Pekmez helvası Anadolu' nun birçok yöresinde yapılan hafif ve besin değeri  yüksek olan bir tatlıdır. Pekmez tatlısı daha çok soğuk kış günlerinde yenmesi tavsiye edilir. Yapılması da oldukça pratiktir. Pekmez helv...

Fırında Tahin Pekmez

Fırında Tahin Pekmez, Türk milleti olarak bilinen bir gerçek varki tatlıyı çok seven bir milletiz. Tatlı denilince akan sular durur bizim için aynı zamanda tatlı işlerini yapmayı da yemeyi de çok sevmekteyiz. Her ne kadar sağlık a...

Keçiboynuzu Pekmezi Kalori

Keçiboynuzu pekmezi kalorisi 100 gramında 278 kcal'dir. Keçiboynuzu pekmezi, anemi rahatsızlığı ve kilo alma problemi olan kişiler tarafından miktarına dikkat edilerek tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de ol...

Doğal Pekmez

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pekmez, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017