İncir Pekmezi Nasıl Yapılır?
15 Mayıs 2024

İncir Pekmezi Nasıl Yapılır?

İncir pekmezi nasıl yapılır, incir ülkemizde bolca yetişen bir meyvedir. İncir taze olarak ya da kurutularak tüketilebilir. Aynı zamanda incir reçeli, incir pekmezi gibi hazırlanarak, incirin yararlı etkilerinden faydalanmak mümkündür. İçeriğinde A, C, B vitaminleri olan, potasyum, sodyum, fosfor, magnezyum, kalsiyum, demir gibi mineraller açısından zengin bir meyve olduğu kadar, bol liflidir. Yani incir besin değeri yüksek bir meyvedir. Bunun pekmezi yapıldığında, aynı şifalı özelliklerden yararlanabilirsiniz. Kabızlığa iyi gelen, bağırsakları yumuşatan etkilerinin yanında, kansere karşı savaşan bir meyvedir. Kolesterolü düşüren, mide tembelliğine iyi gelen etkileri vardır. İncir pekmezi köylerimizde oldukça sık yapılan bir pekmezdir. Bunu isterseniz evinizde de yapabilirsiniz. Sizi fazla zorlamadan hazırlanacak incir pekmezini soğuk kış günlerinde, organik olarak tüketebilirsiniz. Birlikte incir pekmezini yapmaya başlayabiliriz.

İncir pekmezi için gerekli malzemeler
  • İncir
  • Su
  • Şeker çuvalı ya da suyunun süzülebileceği evsafta torba
İncir pekmezi nasıl yapılır?

Önce yıkadığınız ve suyu süzülmüş olan taze incirlerin saplarını güzelce keserek ayıklayın. Bunları bir tencerenin içine koyun. Üzerine çıkacak kadar su ilave edin. Bunu orta ateşin üzerinde kaynatın. Daha sonra ateşin altını kapatarak, incirlerin ılınmasını bekleyin. Ardından şeker çuvalının içine incirleri dökün. Bunu bir yüksekliğe ya da süzgecin üzerine oturtun. Çuvalın üzerine de bir ağırlık koyun. Bu şekilde incirlerin suyu iyice süzülsün. Bu işlem köylerde tahtadan olukları olan bir yerde yapılır. Bu şekilde sular daha kolay süzülür. Fakat süzgeçte evde işinizi görecektir.

Süzülmüş olan incir suyunu bir tencereye koyun. Bunu ocağın üzerinde kaynatın. Bu sırada üzerinde oluşan köpükleri sürekli olarak alın. Pekmez kıvamını alıncaya kadar kısık ateşte kaynatmaya devam edin. Son aşamalarda ateşi daha kuvvetli yakmalısınız. Ancak başında bekleyin ki, suyunu çekerek incir reçelinin rengi koyulaşmasın. Pekmezin kıvamı olduğunda, kavanozlara boşaltın. Bunu kahvaltılarınızda severek tüketeceğinizi düşünüyoruz. Çocuklarınıza da organik incir pekmezi yedirmenin rahatlığını yaşayabilirsiniz.

Afiyet olsun.

İncir Pekmezi Nasıl Yapılır Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Popüler İçerikler

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Hurma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Hurma Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Süt Karışımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Pekmez Süt Karışımı Nedir ve Nasıl Yapılır?

Şeker Pancarı Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Şeker Pancarı Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hangi Pekmez Kan Yapar?

Hangi Pekmez Kan Yapar?

Pekmez Bozulur Mu?

Pekmez Bozulur Mu?

Güncel

Koyu Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilir mi?

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilir mi?

Pekmez Öksürüğe İyi Gelir mi?

Pekmez Öksürüğe İyi Gelir mi?

Andız Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Andız Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Dut Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Gebelikte Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Ancora Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Ancora Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli?

Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli?

Gezo Pekmezi Nasıl Yapılır?

Gezo Pekmezi Nasıl Yapılır?