Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?
15 Mayıs 2024

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Nelerdir?

Keçiboynuzu pekmezinin faydaları, Halk arasında keçiboynuzu olarak isimlendirilen harnupun, sağlıklı ve dengeli beslenmede çok önemli bir yeri vardır. Çok düşük oranda yağ içerir. Düşük kaloriye sahip olması çok büyük bir avantaj sağlamaktadır çünkü bu sayede kilo alırım korkusu ile tüketmekten uzak kalanlar gönül rahatlığı ile bu pekmezi tüketebilirler. Ancak uzmanlar özellikle diyabet yani şeker hastalığı olanların bu pekmezi tüketmemeleri gerektiğini belirtmektedirler. Yenildiği zaman insanı uzun zaman tok tutar. Burada kanser ve iktidarsızlık gibi çok önemli iki sağlık sorununa düşman olan keçiboynuzu hakkında kısa bilgiler bulacaksınız.

Keçiboynuzu yani harnup bitkisinin meyvelerinin içeriğinde bulunan gallik asidi insan sıhhati üstünde o kadar çok fazla miktarda fayda içeren olan bir maddedir ki, insan yaşamında bu maddelerin ehemmiyeti öğrendiği zaman mutfağından keçiboynuzunu ve pekmezini yoksun etmek istemiyor. Gallik asit çok fazla miktarda istikametli bir maddedir. Bu maddenin anlatılan bu özelliklerini artıran ve destek eden keçiboynuzunda yer alan promotor maddelerdir.

Keçiboynuzu pekmezinin sağladığı yararlar

1kg. Pekmezde;
  • 8069 mg. Potasyum
  • 698 mg. Kalsiyum
  • 565 mg. Fosfor
  • 147 mg. Sodyum
  • 383 mg. Magnezyum
  • 3,54 mg. Demir
  • 2,4 mg. Bakır
  • 3,2mg. Çinko
  • 3,9mg. Manganez yer alır
Kalsiyum içeriği açısından çok fazla zengindir. İçindeki E vitamini sayesinde; öksürük, grip, kemik erimesi ve anemi durumlarında vücuda yardım eder. Balgam söktürmeye, göğsü yumuşatmaya, bronşları açmada gösterişli. Sigara tiryakilerine yararlıdır ve soluk darlığına karşın vücuda yardım eden olabilir. Yüksek olmamış selüloz tesiri ile bağırsak rahatsızlıklarına ve gastrite karşın vücuda yardım eden oluyor. Mide ve bağırsak gazlarını dışarı atarak mide şişkinliğini karşılar Bağırsak kurdu, tenya, solucan benzeri bağırsak parazitlerini temizliyor. Mideye güç veriyor. Yüksek mineral ve vitamin muhtevası ile de diş ve diş etleri üstünde çok fazla miktarda pozitif tesirleri yer alıyor. Yüksek natürel şekerler, servet sahibi durumda olan mineraller ve vitaminler (A, B, B2, B3, D) muhtevasıyla natürel güç ve besin kaynağıdır. Yüksek sodyum ve potasyum muhtevası yardımıyla kan basıncı, karaciğer ve akciğer rahatsızlıklarında vücuda yardım eden oluyor. Kalp rahatsızlıklarında natürel destekleyici bir meyve. İnsanlığın korkutan rüyası akciğer kanserini %90 oranında tedbire gücüne sahip. İnsan vücuduna giren radyasyonu dışarı atıyor. Keçiboynuzunun rastgele bir yan tesiri yer almıyor.

Hem besleyici hem bir de besin değeri durumda olan keçiboynuzudur. Astım, alerjik astım, alerjik soluk darlığı, akciğer kanserini önleyici tesiri var. Akciğer ödemini yok edici ve meni sayısını artırıcı ve balgam söktürücü olarak pozitif nitelikleri yer alıyor. Natürel harnup pekmezinde yer alan o harika damak tadı değişerek ağızda burukluk kıvamında koyuluk pelteleşme görülebilir. Pekmezde yer alan bu anlık değişikliğin nedeni keçiboynuzu ham maddesi kırıldıktan hemen ardından kıtır olarak bekletilmeden anında imalat yapılmasıdır. Harnup kırıldıktan hemen ardından bir süre bekletilip imalata geçilmesi en iyisidir. O vakit pelteleşme görülmez. Benzer sürede tamamı ile natürel olarak üretilmiş durumda olan harnup pekmezi çok soğukların tesiri ile koyulaşabilme özelliğindedir. Koyulaşmış durumda olan pekmez cam kavanozda oda sıcaklığında normal halini alır.

Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Pekmez Besin Değeri?

Pekmez Besin Değeri?

Popüler İçerikler

Pekmez Kaç Kalori?

Pekmez Kaç Kalori?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli?

Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli?

Hünnap Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hünnap Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Pekmez Mideye İyi Gelir mi?

Pekmez Mideye İyi Gelir mi?

En İyi Pekmez Hangisi?

En İyi Pekmez Hangisi?

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Keçiboynuzu Pekmezi Kan Yapar mı?

Keçiboynuzu Pekmezi Kan Yapar mı?

Karadut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Karadut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Zile Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Zile Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Harnup Keçiboynuzu Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Harnup Keçiboynuzu Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Aç Karnına Pekmez

Aç Karnına Pekmez

Pekmez Kaç Kalori?

Pekmez Kaç Kalori?

Bal Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Bal Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Tahin Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Dut Pekmezi Kilo Aldırır mı?

Dut Pekmezi Kilo Aldırır mı?

Keçiboynuzu Pekmezi İshal Yapar mı?

Keçiboynuzu Pekmezi İshal Yapar mı?

Hamilelikte Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Koyu Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Koyu Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Bebeklere Pekmez Kaçıncı Ayda Verilir?

Bebeklere Pekmez Kaçıncı Ayda Verilir?

Pekmez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

Beyaz Üzüm Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Üzüm Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori?

1 Yemek Kaşığı Pekmez Kaç Kalori?

Hangi Pekmez Kan Yapar?

Hangi Pekmez Kan Yapar?