Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024

Pekmezli Tatlılar Tarifi ve Malzemeleri

Pekmezli tatlılar, denilince ilk aklıma gelen tatlı Gümüşhane kömeleridir. Her çeşidi ayrı bir lezzete sahip olan bu pekmezli tatlı çeşidi oldukça doğal ve sağlıklıdır. Özellikle çayına şeker atmadan tüketen çay tiryakileri çayı yanında atıştırmalık olmadan içemezler. Çayın yanında oldukça lezzetli ve sağlıklı olan pekmezli tatlı aynı zamanda güzel bir hediye ve ikramlıktır. Özellikle üzüm ve dutun bol olduğu yörelerde bu pekmezli tatlı türü evde bayanlar tarafından yapılabilmektedir. Artık günümüzde de bu tatlıya ulaşmak çok zor değildir. Şeker kullanılmadığından emin olduğunuz her türlü pekmezli tatlıyı gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Pekmezli tatlılar elbette sadece bununla sınırlı değildir. Daha evinizde çok kolay hazırlayabileceğiniz birçok pekmezli tatlı bulunmaktadır. Bu tatlı tariflerinden sadece 2 tanesini sizlerle paylaşmak istiyorum.

Pekmezli Tatlı Malzemeleri
  • 2 su bardağı üzüm pekmezi,
  • 3 su bardağı soğuk su,
  • 2 çorba kaşığı tepeleme miktar un,
  • 1 yemek kaşığı buğday nişastası,
  • Bol miktarda ceviz ve ilave olarak farklı kuruyemişler
Pekmezli Tatlı Nasıl Yapılır?

Tatlının yapımı en az hazır puding yapmak kadar kolaydır. Ceviz hariç tüm malzemeyi bir tencereye boşaltarak iyice çırpın ve kısık ateşte kıvam alana kadar pişirin. Daha sonra bir kalıba ya da borcama yarısını başaltın. Arasına bol ceviz ekin ve üzerine kalan malzemeyi boşaltarak tatlıyı dinlendirin. Dinlenen tatlıyı dilimleyerek servis yapın. Arzu ederseniz kaselere de koyabilirsiniz.

Pekmezli Un Helvası Malzemeleri
  • 2 su bardağı silme miktar un,
  • Yarım su bardağı sıvı yağ,
  • 125 gr. Tereyağı,
  • 1,5 su bardağı toz şeker,
  • 1 çay bardağı üzüm pekmezi,
  • 1,5 su bardağı kaynar su.
Pekmezli Un Helvası Nasıl Yapılır?

Derin bir tavanın içerisinde tereyağını eritin ve üzerine sıvı yağı ilave edip kızmasının sağlayın. Daha sonra karıştırarak unu ekleyin ve mum ateşi gibi kısık ateşte yaklaşık 1,5 saat boyunca helvanın ununu kavurun. Sürekli karıştırmanıza gerek yok. Kısık ateşte yaparsanız helvanız ağır kokmaz ve lezzetli olur. Derin bir tencerede şeker ve suyu bir taşım kaynatın ve altını kapattıktan sonra içerisine pekmezi ekleyin. Kavrulan helvanın rengini kontrol etmek için şerbete biraz atabilirsiniz. Yeterli olduğuna kanaat getirdiğinizde tavanın altını kapatın.

Helva tavasını rahat bir ortama alın. Bir taraftan helvanın içerisine şerbeti dökün bir taraftan da pıhtılaşmasın diye küçük bir tahta kaşık yardımıyla hızlı hızlı karıştırarak şerbet ile unun iyice buluşmasını sağlayın. Biraz meşakkatli bir aşamadır elinizi yakmamaya ve etrafı kirletmemeye dikkat edin. Şekeri size göre az ise üzerine sıcakken ekleyebilirsiniz. Ayrıca biraz daha yumuşak severseniz kaynar su ilave edebilirsiniz. Hazır olan helvanın kapağını kapatın ve dinlenmesi için bir örtünün arasında 15 dakika bekletin. Pekmezli tatlılardan bir diğeri olan yağlı un helvamız hazır. Kaşık yardımıyla şekil vererek ve cevizle süsleyerek servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.

Pekmezli Tatlılar Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

İlginizi Çekebilir

Pekmez Bozulur Mu?

Pekmez Bozulur Mu?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Armut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Armut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pancar Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Keçiboynuzu Pekmezi Zararları Nelerdir?

Keçiboynuzu Pekmezi Zararları Nelerdir?

Pekmez Mideye İyi Gelir mi?

Pekmez Mideye İyi Gelir mi?

Doğal Pekmez Nedir ve Nasıl Yapılır?

Doğal Pekmez Nedir ve Nasıl Yapılır?

Güncel

Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli?

Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli?

Güncel

En İyi Pekmez Hangisi?

En İyi Pekmez Hangisi?

Güncel

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Keçiboynuzu Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Karadut Pekmezi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Karadut Pekmezi Nedir ve Nasıl Yapılır?

Dut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Dut Pekmezi Nasıl Yapılır?

Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

Tahin Pekmez Kilo Aldırır mı?

Keçiboynuzu Pekmezi Neye İyi Gelir?

Keçiboynuzu Pekmezi Neye İyi Gelir?

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilir mi?

6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilir mi?

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Helvası Tarifi ve Malzemeleri

Hangi Pekmez Daha Faydalı?

Hangi Pekmez Daha Faydalı?

Kiraz Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Kiraz Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Hamilelikte Pekmez Tüketimi

Hamilelikte Pekmez Tüketimi

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Tahin Pekmez Kaç Kalori?

Hamilelikte Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Hamilelikte Pekmez Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Andız Pekmezi Zararları Nelerdir?

Andız Pekmezi Zararları Nelerdir?

5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilir mi?

5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilir mi?

Beyaz Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Dut Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Tatlısı Tarifi ve Malzemeleri

Zile Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Zile Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Pekmez Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Pekmez Çeşitleri Türleri ve Özellikleri

Gezo Pekmezi Nasıl Yapılır?

Gezo Pekmezi Nasıl Yapılır?

Siyah Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Siyah Pekmez Tarifi ve Malzemeleri

Beyaz Üzüm Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Beyaz Üzüm Pekmezi Kullanımı ve Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Harnup Pekmezinin Faydaları Nelerdir?

Pekmez Kaç Kalori?

Pekmez Kaç Kalori?

Dut Pekmezi Besin Değeri

Dut Pekmezi Besin Değeri

Alıç Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri

Alıç Pekmezi Tarifi ve Malzemeleri