pekmez.gen.tr
pekmez
Sosyal Medyada Paylaş
Hamilelikte Pekmez Tüketimi
Karpuz Pekmezi
Tahin Pekmez Kaç Kalori
Aç Karnına Pekmez
Dut Pekmezi Kilo Aldırırmı
Pekmez Limon Karışımı
Dut Pekmezinin Faydaları
Pekmez Süt Karışımı
Ancora Pekmez
Pekmez Bozulur Mu
Keçiboynuzu Pekmezi Faydaları
Dut Pekmezi
Tahin Pekmez Kilo Aldırır Mı
Siyah Pekmez
Pekmez Öksürüğe İyi Gelirmi
Bal Pekmez
Andız Pekmezi Zararları
İncir Pekmezi Nasıl Yapılır
Bebeklere Hangi Pekmez Verilmeli
6 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Kavun Pekmezi Nasıl Yapılır
Pekmezin Zararları
Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Hangi Pekmez Kan Yapar
Kiraz Pekmezi
Tahin Pekmez
En İyi Pekmez Hangisi
Keçiboynuzu Pekmezi
Pekmez Kan Yaparmı
Ardıç Pekmezi
Koyu Pekmez
Organik Pekmez
5 Aylık Bebeğe Pekmez Verilirmi
Yoğurt Pekmez Karışımı
Bebeklere Ne Zaman Pekmez Verilir
Tüm Sayfalar >>









Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır

Keçiboynuzu pekmezi nasıl yapılır, Keçiboynuzu pekmezi  diğer adıyla harnup pekmezi  zengin içeriği sayesinde nefes darlığından  iktidarsızlığa kadar birçok derde deva olan bir pekmezdir. Sütün 3 katı kadar kasiyum içerir. Keçiboynuzu Akdeniz iklimi bitkisi olduğu için keçiboynuzu pekmezi daha çok bu yörelerde yaygın olmakla beraber Anadolu ' nun çeşitli yörelerinde de yapılır. Keçiboynuzu pekmezini  eczanelerde ve marketlerde soğuk pres şeklinde bulmak mümkündür. Keçiboynuzu pekmezi çocukların fiziksel ve beyinsel gelişiminde çok faydalı olduğundan sabah kahvaltılarında iyi bir tercihtir. Keçiboynuzu pekmezinin içerisinde şeker vardır ama yüksek kaloriye sahip değildir.

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır
Keçiboynuzu pekmezini evinde yapmak isteyenler için tarifi:

Keçiboynuzu iyice yıkandıktan sonra bir tencereye veya kazana konur. Keçiboynuzunun üzerini geçecek şekilde su ilave edilir ve 1 saate yakın kaynamaya bırakılır. (Bu süre zarfında keçiboynuzları yumuşayacaktır) Yumuşayan keçiboynuzları bir elek yada tülbent yardımıyla püre haline getirilir. Ardından da keçiboynuzuyla eşit ağırlıkta olacak şekilde şeker ve limon  ilave edilir.(örneğin keçiboynuzu 2 kg ise şekerde 2 kg olmalıdır) Bu karışımda yaklaşık olarak yarım saat kaynatılır. Koyulaşınca pekmez ateşten alınır ve bir süre dinlendirilerek cam kavanozlara konur. Keçiboynuzu pekmezi serin bir yerde muhafaza edilmelidir. Afiyet olsun....

Yayınlanma Tarihi : 23.08.2015 03:06:45

Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır Yorumları
İsminiz 
Yorumunuz 
Güvenlik 
 Kırmızı renk ile yazılan sayıyı girin
   

Yorum Yapılmış "Keçiboynuzu Pekmezi Nasıl Yapılır"

Aynur Aytüre

Peki çekirdekleri yerken mi çıkaracağız.Pişirirken mi?

2016-06-11

Kullanıcı oyu: 4,5
Diğer () yorumu göster

İlginizi Çekebilecek Diğer Yazılar

Pekmezli Helva

Pekmezli Helva, yapımı çok kolay ve yemesi de çok güzel olan sağlıklı ve enerji kaynağı bir tatlı türüdür. Özellikle pekmezin faydaları da düşünülürse özellikle kış aylarında bol, bol yapılarak tüketilmesinin çok faydalı olacağını...

Siyah Pekmez

Siyah Pekmez, tut, üzüm, şeker pancarı, andız meyveleri gibi çeşitli ham maddelerin standart işlemlerden geçerek homojen hale getirilmesiyle yapılan doğal bir şuruptur. Tat ve kıvam seçme konusunda farklı zevkler doğrultusunda kiş...

Hamilelikte Pekmez

Hamilelikte pekmez, bilindiği üzere hamilelik dönemi, bayanların en özel ve en dikkat edilmesi gereken bir dönemdir.  Çünkü Cenabı Allah'ın kadınlara emanetleri kısacası can içinde canı barındırdıkları dönemi kapsar. Mucizevi şeki...

Pekmez Neye İyi Gelir

Pekmez neye iyi gelir, daha çok kış aylarında akla gelen pekmez, aslında yüzyıllardır bilinmekte ve hak ettiği değeri yeni yeni bulmaya başlamıştır. Son yıllarda uzmanlar pekmezden sıkça bahsetmekte ve her fırsatta faydalarına değ...

Bebekler İçin Pekmez

Bebekler İçin Pekmez: Pekmezler ağırlıklı olarak üzümlerden olabilceği gibi dut, incir erik gibi besinlerden elde edilerek yapılmaktadır. Bebekler için pekmez vermeden önce dikkat etmeniz gereken husus ise bebeğinizin bu besinlere...

Boynuz Pekmezinin Faydaları

Boynuz pekmezinin  faydaları, Boynuz pekmezi insan vücuduna sayısız fayda sağlayan zengin içerikli bir pekmez çeşididir. Boynuz pekmezi keçiboynuzundan elde edilir. Keçiboynuzu baklagiller ailesinin bir üyesidir ve Akdeniz iklimin...

Pekmez Helvası

Pekmez helvası: Pekmez helvası Anadolu' nun birçok yöresinde yapılan hafif ve besin değeri  yüksek olan bir tatlıdır. Pekmez tatlısı daha çok soğuk kış günlerinde yenmesi tavsiye edilir. Yapılması da oldukça pratiktir. Pekmez helv...

Fırında Tahin Pekmez

Fırında Tahin Pekmez, Türk milleti olarak bilinen bir gerçek varki tatlıyı çok seven bir milletiz. Tatlı denilince akan sular durur bizim için aynı zamanda tatlı işlerini yapmayı da yemeyi de çok sevmekteyiz. Her ne kadar sağlık a...

Keçiboynuzu Pekmezi Kalori

Keçiboynuzu pekmezi kalorisi 100 gramında 278 kcal'dir. Keçiboynuzu pekmezi, anemi rahatsızlığı ve kilo alma problemi olan kişiler tarafından miktarına dikkat edilerek tüketilmelidir. Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi de ol...

Doğal Pekmez

Doğal pekmez, pekmez çok sevilen ve bir çok faydası olduğu bilinen bir gıdadır ve dut üzüm keçi boynuzu gibi meyvelerden oldukça sık yapılır. Yapımı ise bu meyvelerin toplanıp temizlenip kaynatılması aşamalarından geçer. Pekmezin...













Gizlilik İlkeleri | Güvenlik İlkeleri | İletişim | Site Haritası | Yardım Forumları

pekmez, Sitede yer alan grafiklerin tüm hakları saklıdır. Kopyalayanlar hakkında yasal işlem yapılacaktır. Sitede yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.

Kasım - 2017