Pekmez sucuğu, pekmezin nişasta ile kaynatılıp ipe dizilip daha sonra da cevizle bütünleştirilerek kurutulmasıyla elde edilen geleneksel bir tatlıdır.
Pekmez sucuğu içerisinde A, D, E, K ve B vitaminlerinin yanı sıra magnezyum, selenyum, potasyum, kalsiyum ve bolca lif ihtiva eder. Bu yönüyle besin ve enerji değeri yüksek bir tatlı çeşididir. Bu yüzden sağlıksız atıştırmalıklara alternatiftir.
Pekmez Sucuğunun Faydaları
Pekmez sucuğunun içerdiği zengin besin değerleri sayesinde birçok faydası vardır. Bunlar arasında:- Tansiyonu düzenlemesi
- Kansızlığa ve halsizliğe iyi gelmesi
- Erkeklerdeki iktidarsızlığa karşı savaşması
- Dokuların ve hormonların üretilmesinde katkı sağlaması
- Vücudun su dengesinin korunmasında yardımcı olması
- Bağışıklık sisteminin güçlenmesine katkıda bulunması
Pekmez Sucuğu Malzemeleri - 4 su bardağı su
- 3 su bardağı pekmez
- 1/2 kg iç ceviz
- Yarım su bardağı nişasta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı şeker
Pekmez Sucuğu Nasıl Yapılır?
Pekmez ve su bir tencerede çırpılır ve bu karışımdan 1 su bardağı alınır. Ayrı bir kapta nişasta, un ile ayrılmış olan bu karışım çırpılarak tencereye aktarılır. Krema kıvamına gelince daha önceden yorgan ipliğine dizilmiş cevizler tencereye batırılarak cevizle bütünleşmesi sağlanır. Daha sonra uygun bir yere asılarak kurumaya bırakılır. 2 günden sonra bir streç filme sarılır. Artık yemeye hazır hale gelmiş olur.
Ekstra Bilgiler
Pekmez sucuğu, özellikle kış aylarında enerji ihtiyacını karşılamak için tüketilen bir tatlıdır. Aynı zamanda çocuklar için de sağlıklı bir atıştırmalık alternatifi sunar. Pekmez sucuğunu farklı kuruyemişlerle de deneyebilirsiniz; örneğin, fındık veya badem kullanarak farklı lezzetler elde edebilirsiniz.
Afiyet olsun.
|