Keçiboynuzu pekmezi, şiddetli öksürüklere karşı etkili bir doğal çözümdür. Antioksidan özellikleri sayesinde öksürüğe neden olan enfeksiyonları ortadan kaldırabilir ve hissedilir derecede bir rahatlama sağlar. Özellikle solunum yollarında oluşan zararlı virüs ve bakterilere karşı etkilidir. Keçiboynuzu Bitkisi ve Özellikleri Keçiboynuzu, özellikle ülkemizde Akdeniz ve Ege Bölgelerinde yetişen ve Akdeniz'e kıyısı olan ülkelerde de yaygın olarak bulunan bir bitkidir. Meyvesi taze olarak yenildiğinde oldukça tatlı bir tada sahiptir ve içerisinde doğal şeker barındırır. Ağaçlarının uzunluğu 4 ila 6 metreye kadar çıkabilir ve meyveleri hem taze hem de kurutulmuş olarak tüketilebilir. Keçiboynuzu; karbonhidrat, sodyum ve yağlar açısından zengin bir kaynaktır. Aynı zamanda A ve C vitaminleri ile magnezyum, potasyum ve selenyum gibi önemli mineralleri içerir. Bu vitamin ve mineraller sağlık açısından oldukça faydalıdır. Keçiboynuzu Pekmezinin Öksürüğe Etkisi Keçiboynuzu pekmezi, özellikle kış aylarında meydana gelen salgın rahatsızlıklara karşı çok etkilidir. Solunum yollarında meydana gelen öksürüğe iyi gelir ve nezle, grip gibi yayılma olasılığı yüksek olan salgın hastalıklara karşı da koruyucu etki gösterir. Ayrıca alerjik astım ve bronşit gibi solunum yolu hastalıklarına karşı da oldukça etkili bir şifa kaynağıdır. Keçiboynuzunun astım krizlerini sakinleştirici özelliği bulunur ve bronşit hastalığına da iyi gelir. Bilimsel araştırmalar da keçiboynuzu pekmezinin bu olumlu etkilerini desteklemektedir. Antioksidan özellikleri sayesinde alerjik astıma karşı etkili olur ve solunum yollarında meydana gelen doluluğun giderilmesinde önemli bir rol oynar. Özellikle çocuklarda daha etkili olup, büyüme ve gelişme çağındaki çocuklar için de önemli bir besin kaynağıdır. Keçiboynuzu Pekmezi Öksürük İçin Nasıl Kullanılmalı? Keçiboynuzu pekmezi, öksürüğü önemli ölçüde giderir ve hastanın rahatlamasını sağlar. Aynı zamanda balgam söktürücü özelliği bulunur, bu sayede bronşlarda bulunan balgamın dışarı atılmasını sağlar ve bronşları boşaltır. Ancak, şeker içeriği nedeniyle şeker hastalarının bu pekmezi tüketmeden önce doktor kontrolünde kullanmaları önemlidir. Öksürük olduğunda, her gece yatmadan önce birkaç tatlı kaşığı keçiboynuzu pekmezi tüketmek faydalıdır. Nefes darlığına iyi gelmesinin yanı sıra göğsü yumuşatarak, balgamın dışarı atılmasını sağlar. Sonuç Keçiboynuzu pekmezi, öksürük ve solunum yolu rahatsızlıklarına karşı etkili bir doğal çözüm sunar. Antioksidan özellikleri sayesinde enfeksiyonlarla savaşır ve solunum yollarını rahatlatır. Özellikle kış aylarında ve salgın hastalıkların yaygın olduğu dönemlerde tüketilmesi önerilir. Ancak, şeker hastalarının dikkatli olması ve doktor tavsiyesi ile tüketmesi önemlidir. |
Cemal
09 Mayıs 2024 PerşembeBen bu pekmezi kan yapsın diye kış aylarında kullanırım. Hatta bayağı tüketirim. Ondan dolayı çok az hasta oldum. Öksürüğe iyi gelip gelmediği konusunda emin değilim fakat bağışıklık sistemini geliştirdiği kesin. Tecrübe eden var mı acaba öksürük konusunda?
Cevap yazDirsehan
09 Mayıs 2024 PerşembeMerhaba Cemal bey öksürük için ben de kullanmıştım çok faydasını gördüm özellikle kış günlerinde öksürüğüme çok iyi geldi. keçiboynuzu pekmezini yatmadan önce 1 kaşık içiyordum çünkü içeceğiniz 1 kaşık keçi boynuzu pekmezi hem göğsünüzü yumuşatacak hem öksürüğünüz kesecek hem de nefes alış verişinizi rahatlatacaktır.
Naşir
09 Mayıs 2024 PerşembePekmez türlerinin hemen hemen hepsinden ciddi faydalar elde edebilirsiniz. Özellikle şekerli olması boğazınızın daha yumuşak olmasını sağlayarak öksürük sorunlarınızın ciddi anlamda azalmasını sağlayabilirsiniz. Ancak sık sık ve az az tüketmeniz daha çok öksürük açısından fayda sağlar.
Soru Sor / Yorum Yap